Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 11-12 gr 8 vår Kompisligan

Match

Västerfärnebo AIK P05-06

4 - 3
Svedboäng 7 mot 7
25 juni 2017
18:00

Västerås IK P06:1 Svart

Referat

Referat: Västerfärnebo AIK P05-06 - Västerås IK P06:1 Svart

Idag åkte vi iväg till Västerfärnebo för att på Svedboäng spela sista matchen för lag Svart i vårens seriespel. Killarna klev ut på en regnblöt plan som visade sig vara rejält svårspelad. Vi hade många fina uppspel och genomskärare som tyvärr blev lite för ”långa” på den snabba planen och rann ut över linjen. Det var en rakt igenom mycket jämn och spännande match där det skapades mycket chanser åt båda hållen. Det kunde blivit mycket fler mål i matchen men våra killar hade inte riktigt studsen på sin sida samtidigt som vår målvakt gjorde många fina ingripanden. I halvlek pratade vi om att spela längs marken för att få mer kontroll på vårt passningsspel samt att ta fler avslut. Vi gjorde en bra andra halvlek där vi hade många fina passningskombinationer och bra avslutningslägen men bollen ville bara inte in i mål.
Killarna skötte sig bra på planen idag och det var en schysst och sportslig match utan några större incidenter. Efter avtackningen var motståndarna rejält glada vilket var fullt förklarligt då detta enligt obekräftade uppgifter var deras första vinst på tre år. Några av våra killar uppfattade dock detta som ”hån” och snackade tillbaka. Vi ledare sa direkt ifrån till våra killar då detta inte är ok. Det är tufft att förlora en jämn match men det hör till fotbollen. Man måste lära sig att ta en förlust och att vinnarna är glada när de vinner med uddamålet.
Sammanfattningsvis var det kul med lite spänning i en seriematch igen, det har varit lite för många matcher i vårens serie som varit avgjorda redan efter 15 minuter. Vi hoppas nu att bollen studsar vår väg lite mer i Aroscupen!
/Mattias och Magnus T